Transfer de cunoștințe la Centrul pentru Copilărie, Adolescență și Familie

IMG_7110

Echipa Centrului pentru Copilărie, Adolescență și Familie a participat la data de 25.10.2014 și 22.11.2014 la atelierul “Transfer de cunoștințe”, realizat de către studenții programului EMPOWER, care au realizat un stagiu de studiu timp de 9 luni în Elveția, inițiatorul și partenerul programului este Fundația Pestalozzi.

La cele II etape ale atelierului s-au discutat tematici precum: Dialogul intercultural, Stiluri de Comunicare în dimensiunea interculturală, Senzitivitate interculturală, Dimensiuni ale conflictului, Managementul proiectului. Practici și experiențe bune în protecția Drepturilor Copilului. Ariile de implementare. Probleme și drepturi încălcate.

Participanți la atelier au fost reprezentați de la Fundația Pestalozzi Moldova, Centru de zi Speranța, Consiliul Național al Tineretului din Moldova, Uniunea Tinerilor Romi din Republica Moldova, Tarnă Rom, Centrul  pentru Copilărie, Adolescență și Familie.

Dintre lecțiile învățate de către participanți putem menționa:

  • Importanța cunoașterii specificului cultural în abordarea situațiilor critice ale beneficiarilor;
  • Modalitățile constructive și eficiente de soluționare a conflictelor;
  • Experiențe internaționale în asigurarea drepturilor copilului.

Atelierul “Transfer de cunoştinţe” poate fi considerat cu certitudine unul util şi productiv pentru toţi participanţii care au reuşit să atingă scopul propus şi anume schimbul de cunoştinţe şi experienţe.

Scrie un comentariu

Căutare în site
Ajută un copil!
Ajuta un copil
Arhiva articolelor