Valorile creează familia, familia creează valori

Chişinău,14 mai 2019 – O Competiție sportivă „Familia olimpică” cu scopul de a sensibiliza opinia publică şi de a sublinia importanţa familiei în dezvoltarea fizică, spirituală, morală, personală şi socială a copilului are loc la Chișinău.
Prin desfășurarea acestei activități, și pornind de la motto-ul Zilei Internaționale a Familiei din acest an – Valorile creează familia, familia creează valori, Direcția Municipală pentru Protecția Drepturilor Copilului împreună cu partenerii săi dorește să fortifice respectul între membrii familiei prin prisma jocurilor de grup, promovarea modului sănătos de viață în rândul copiilor și familiilor acestora, a valorilor pe care sportul le reprezintă: oportunitățile egale, solidaritatea, cunoașterea importanței formării și susținerii grupului, cultivarea deprinderii de a participa activ în cadrul jocurilor de grup. 
În cadrul Competiției sportive vor avea loc diverse aplicații demonstrative de grup cu implicarea copiilor care frecventează cercurile sportive și centrele comunitare pentru copii și tineri din subordinea DMPDC, precum și alte probe: starturi vesele, demonstrații taekwondo, concursul familiilor, unde vor participa părinții împreună cu copiii lor.
Activitatea este organizată de Direcţia municipală pentru protecţia drepturilor copilului în parteneriat cu Asociația Obștească „New Hope Moldova” și Federația de arte marțiale și lupte GRO –DO cu prilejul Zilei Internaţionale a Familiei. 
La eveniment vor participa 250 de copii din serviciile sociale ale DMPDC, precum și reprezentanți ai Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Primăria municipiului Chişinău; Direcția generală educație, tineret și sport; ONG-uri care activează în domeniul protecţiei copilului; societăți pe acțiuni, ș. a.
Activitatea se va desfășura marți, 14 mai, ora 14.30 în sala de sport a Universității de Stat de Educație Fizică și Sport (str. A. Doga, 22) și va contribui la îmbunătățirea relaţiilor copil – părinte, va consolida, de asemenea, suportul comunitar format din familie și autoritățile responsabile pentru crearea unui mediu favorabil de dezvoltare a copilului în mediul familial.
În contextul evenimentului, reiterăm că mediul cel mai favorabil pentru creşterea şi dezvoltarea copilului este cel familial și este salutabil faptul că în anul 2018 pentru 30 de copii au fost identificate familii adoptive.

Scrie un comentariu

Căutare în site
Ajută un copil!
Ajuta un copil
Arhiva articolelor