Vizite de documentare în cadrul Centrului de plasament pentru copii și Centrul pentru Copilărie, Adolescență și Familie

Astăzi, 11.04.2018, șeful interimar al Direcției municipale pentru protecția drepturilor copilului, doamna Lucia Caciuc, împreună cu șeful adjunct al DMPDC, domnul Vadim Vacarciuc, au efectuat vizite inopinate în cadrul Centrului de plasament pentru copii și Centrul pentru Copilărie, Adolescență și Familie din subordinea autorității tutelare din mun. Chișinău. În cadrul vizitei de documentare administrația DMPDC au verificat condițiile de trai a copiilor, alimentația, au examinat meniul, curățenia, starea depozitelor, precum și salubrizarea teritoriilor adiacente instituțiilor, ș. a.

În discuție cu managerii centrelor au fost abordate probleme și dificultăți cu care se confruntă, ulterior, doamna Caciuc a propus managerilor să se întrunească în ședințe de lucru pentru discuții și identificarea soluțiilor.

Centrul de plasament pentru copii (cu capacitatea – 20 de locuri) și Centrul pentru Copilărie, Adolescență și Familie (cu capacitatea – 17 locuri) desfășoară activități în vederea asigurării protecției temporară a copilului aflat în situație de risc, socializarea, reabilitarea și (re)integrarea acestuia în familia biologică, precum și formarea abilităților de autoservire și a deprinderilor de viață.

 

Scrie un comentariu

Căutare în site
Ajută un copil!
Ajuta un copil
Arhiva articolelor