Ziua Internațională a Copiilor Străzii

Pe data de 21 martie  întreaga comunitatea marchează Ziua Internațională a Copiilor Străzii.

Pentru această categorie de copii, Direcția municipală pentru protecția drepturilor copilului împreună cu organizațiile neguvernamentale partenere întreprind acțiuni în vederea soluționării situației acestora, respectarea drepturilor și protecție față de abuzuri. Prin urmare, pe 15 februarie anul curent, a fost creat primul Serviciu de asistență stradală (SAS), la nivel municipal și republican pentru copiii în situație de risc depistați în stradă. Serviciul de asistență stradală este un serviciu social de asigurare a bunăstării copilului aflat în situație de risc cauzată de cerșit, vagabondaj, consumul de substanțe toxice, ș. a. în rândul copiilor. Serviciul presupune activități socio-educative prin atragerea copiilor în centrele comunitare pentru copii, asistență socială prin identificarea copiilor în situație de risc în stradă (abordarea multidisciplinară, documentarea beneficiarilor, asigurarea plasamentului de urgență și plasament, școlarizarea beneficiarilor și intervenția competentă în asigurarea asistenței), ș. a.

Serviciul de asistență stradală (SAS) activează în cadrul fostului Centrului comunitar pentru copii și tineri „Floricica”, fiind reorganizat și adaptat necesităților copiilor cu comportament dificil.

Menționăm, că la moment în municipiul Chișinău vagabondează în jur de 6 copii. Toți copiii respectivi au părinți, însă asociind strada ca un mod de exprimare a libertății, adoptarea deciziilor proprii, lipsa responsabilităților abandonează frecvent domiciliul.

Scrie un comentariu

Căutare în site
Ajută un copil!
Ajuta un copil
Arhiva articolelor