Ziua Internațională a Drepturilor Copilului 2017

Pe data de 20 noiembrie 1959, Adunarea Generală a ONU a adoptat Declarația pentru Drepturile Copiilor, unde se definește drepturile copilului la protecție, educație, îngrijire a sănătății, adăpost și o alimentație potrivită, iar în 1989 a fost creată Convenția pentru Drepturile Copiilor.

Convenția pentru Drepturile Copiilor prevede protejarea și promovarea drepturilor copiilor, precum dreptul la viață, la sănătate, la educație și joacă, dar și dreptul la viața de familie, de a fi protejați împotriva violenței, de a nu fi discriminați. În mun. Chișinău Direcția Municipală pentru Protecția Drepturilor Copilului este instituția care face auzită opiniile copiilor, în special a celor aflați în situație de risc și copiilor rămași fără supraveghere părintească.

În Moldova, dar și în alte țări, o Zi internațională a copiilor este sărbătorită în fiecare an la 1 iunie. În 1925, în cadrul Conferinței Mondiale privind bunăstarea copiilor de la Geneva, s-a proclamat ziua de 1 Iunie, Ziua internațională a copiilor.

Scrie un comentariu

Căutare în site
Ajută un copil!
Ajuta un copil
Arhiva articolelor