×

Apel către părinţi: „Este imperios să stăm acasă, să fim conştienţi. Aveți grijă de sănătatea copiilor.”

În cadrul briefingului de presă din data de 11 iunie 2020 secretarul de stat al MSMPS, Constantin Rîmiș, a prezentat date cu privire la situația copiilor infectați cu COVID -19, informând că de la înregistrarea primului caz de COVID și până la ziua de astăzi, au fost înregistrate 608 cazuri de infectare în rândul copiilor, cu vârsta de până la 18 ani. La moment, 70 copii fiind internați în instituțiile medicale.

Conform Hotărârii nr. 11 din 15 mai 2020 a Comisiei Extraordinare Naționale de Sănătate Publică:

pct. 7 – Se interzice până la data de 30 iunie 2020 aflarea în locurile publice (păduri, parcuri, alei, plaje etc.), în grupuri mai mari de 3 persoane, cu posibilitatea de prelungire a termenului de interdicție în funcție de situația epidemiologică. Respectarea distanței sociale/fizice de 1 (unu) metru rămâne a fi obligatorie, indiferent de numărul de persoane prezente în locurile publice;

pct.9 – Se interzice până la data de 30 iunie 2020 aflarea persoanelor pe terenuri de joacă, terenuri sportive, zone de agrement, cu posibilitatea de prelungire a termenului de interdicție în funcție de situația epidemiologică;

pct. 11 – Se interzice până la data de 30 iunie 2020 organizarea şi desfășurarea tuturor activităților/competițiilor cu caracter cultural–sportiv, precum și alte măsuri/evenimente în spații/clădiri închise.

În acest context, DMPDC vine cu un mesaj pentru familiile cu copii, de a se abține de la frecventarea parcurilor de joacă, care sunt restricționate,  conform deciziei Comisiei Extraordinare Naționale de Sănătate Publică. Rugăm părinții să nu permită accesul  în zonele verzi, deoarece copii sunt lăsați să se joace la terenurile de joacă care prezintă un pericol extrem de mare de infectare, de asemenea să  respecte măsurile de protecție, pentru a-și proteja sănătatea și a ajuta sistemul sanitar să facă față numărului ridicat de pacienți cu COVID-19, care necesită tratament medical.

 

 

 

Fișiere anexate :

  1. hotarirea_cnesp_nr.11_15.05.2020
DISTRIBUIE