×

EXPLOATAREA IMAGINII NUD A COPIILOR ESTE UN ABUZ

În contextul apariției pe rețelele de socializare a unui proiect fotografic având protagoniști un copil nud și un adult, Direcția municipală pentru protecția drepturilor copilului, atenționează autorul că distribuirea imaginilor nud ale copilor este o încălcare a drepturilor copilului pentru că afectează deminitatea și compromit imaginea acestora.
Încurajăm părinții să protejeze identitatea copiilor și să evite publicarea imaginii acestora, mai ales când asemenea publicații afectează viața privată. Reamintim părinților că mediul virtual este unul cu multe provocări care, pe lângă oameni onești este populat și de abuzatori sexuali care folosesc asemenea imagini fie pentru ași satisface poftele sexuale, fie pentru a le oferi altor persoane similare în aceleași scopuri.
Direcția municipală pentru protecția drepturilor copilului condamnă orice abuz și este la dispoziția părinților și copiilor pentru asistență și ghidare. Încurajăm fotografii, proprietarii de saloane foto, utilizatorii rețelelor de socializare să evite distribuirea imaginilor nud a copiilor. Acțiunile Dumneavoastră trebuie să susțină copiii, nu să dăuneze viitorului acestora!
 Poza – simbol.
DISTRIBUIE