×

Vacanță de vis în Italia

În perioada 22 decembrie 2019 – 08 ianuarie 2020, 9 copii rămași fără ocrotire părintească din serviciile de plasament ale Direcției municipale pentru protecția drepturilor copilului și-au petrecut vacanța de iarnă în familiile de italieni din Italia.

Vizita beneficiarilor în Italia s-a efectuat în baza acordului de colaborare dintre Direcția municipală pentru protecția drepturilor copilului și Asociația de Voluntariat PUER Onlus Entitate Morală, care este responsabilă de emiterea autorizației familiilor ce intenționează să găzduiască copiii.

Deja a devenit o tradiție frumoasă ca copiii din evidența DMPDC să sărbătorească Crăciunul și Revelionul în Italia, unde beneficiază de atenție, dragoste și afecțiune, având posibilitatea să se plimbe pe străzile din Roma, să colecționeze amintiri și emoții unice.

Copiii împreună cu familiile de italieni au vizitat una din cele 7 minuni ale lumii antice – Amfiteatrul Flavian numit și Colosseum, monument istoric, care era utilizat ca arenă pentru evenimentele publice sau spectacolele de teatru.

Beneficiarii au rămas impresionați și de monumentul istoric – Columna lui Traian, în viziunea acestora columna reprezintă o operă de artă excepțională ce va rămâne mult timp în memoriile lor.

La fel, copiii au fost serviți cu delicii culinare și bucate tradiționale italiene, precum: pizza și spaghete, au mers în ospeție la rudele familiilor italiene, unde au sărbătorit Crăciunul, dar și ziua de naștere a unui beneficiar.

Copiii au avut oportunitatea să se familiarizeze cu tradițiile și obiceiurile italienilor, să viziteze magazinele din Roma, să primească cadouri și să petreacă câteva zile la locul de muncă a membrilor familiilor.

Vacanța s-a finalizat cu multă distracție și emoții pozitive, copiii revenind acasă cu un amalgam de impresii frumoase.

DISTRIBUIE