Telefonul copilului
image_viewer
Sigur Online
Untitled-2
Internet sigur
internet-sigur.png
Servicii sociale
Untitled-1
Galerie video

galerie-video.png

Galerie foto

galerie-foto.jpg

Colaborare între Direcția pentru protecția drepturilor copilului a sectorului Centru și Protopopiatul sectorului Centru al capitalei

IMG_0419Postul cel Mare este un demers la fapte bune și la grijă față de cei aflați în boală și în dificultate. Astfel, în toiul postului Protopopiatul I Chișinău a stabilit un parteneriat de colaborare cu Direcția pentru protecția drepturilor copilului din sectorul Centru al capitalei.

Acum două săptămâni a avut loc o întrevedere între aceste două instituții, iar la 9 aprilie a fost programată o primă acțiune de caritate.
Evenimentul s-a desfășurat în sala de festivități a Preturii din sector, adunând peste 35 de beneficiari ai direcției. Manifestarea a fost binecuvântată de către părintele protopop Vadim Cheibaș și un sobor de preoți prezenți la acțiune.
A urmat un cuvânt duhovnicesc a părintelui Vadim, în care s-a referit la boală și suferință, precum și la familiile socialmente-vulnerabile din inima capitalei. În acest sens părintele protopop a elucidat intenția protopopiatului, în care intră peste 20 de parohii, să îngrijească mai multe familii cu copii țintuiți la pat, dar și care au nevoie de ajutor.
S-a propus organizarea unor activități comune: festival de cântece pascale, pelerinaje la mănăstiri și concursuri religioase.
Dna Lidia Ștefăneț, șef al Direcției, a mulțumit din suflet preoților prezenți pentru dragoste plină de dăruire față de beneficiarii instituției, menționând că aceste familii au nevoie, în primul rând, de consiliere duhovnicească.
La final s-au împățit produse alimentare pentru 35 de familii cu copii invalizi, acțiune de caritate la care au contribuit câteva biserici din cadrul protopopiatului: Catedrala Mitropolitană, Catedrala „Schimbarea la Față”, bisericile „Sf. Nicolae”, „Sf. Pantelimon”, „Tuturor Sfinților”, „Întâmpinarea Domnului” şi „Sf. Haralambie”.

Scrie un comentariu

Căutare în site
Ajută un copil!
Ajuta un copil

Arhiva articolelor