Din cauza prejudecatilor oamenilor, pot doar sa spere la o minune. Copiii care abia asteapta sa aiba o familie

Suflete inocente in asteptarea unei sanse. Vorbim despre micutii care spera ca intr-o buna zi vor avea o familie. Din pacate, potrivit statisticilor, cea mai mare sansa sa fie adoptati o au copiii de pana la 3 ani si care sunt perfect sanatosi. Din cauza prejudecatilor oamenilor, ceilalti copii pot doar sa spere la o minune.

Aceasta fetita in varsta de 8 ani este fericita ca in curand va avea o mama si un tata. Pentru ea conteaza ca se va afla intr-o familie si mai stie ca mama e frumoasa.

Este doar o chestiune de timp ca si juridic micuta sa fie parte din familie. Atata timp cat viitorii parinti lucreaza peste hotare, micuta sta la un centru de reabilitare sociala, unde are grija sa invete foarte bine.

Acesta insa este un caz fericit intrucat de cele mai multe ori familiile care vor sa adopte un copil isi doresc ca acesta sa aiba pana la 3 ani.

Svetlana CHIFA, SEF DIR. PROTECTIA COPILULUI, CHISINAU: „Parintii isi doresc ca micutii sa nu afle ca au fost adoptati, ceea ce este o greseala. Si un copil de 17 ani poate sa se bucure chiar mai mult ca si-a gasit o familie. „

De asemenea in dosarul pe care il completeaza, viitoarea familie indica aproape intotdeauna faptul ca isi doreste un copil sanatos.

Svetlana CHIFA, SEF DIR. PROTECTIA COPILULUI: „In Chisinau nu exista un copil adoptat cu grad de invaliditate.”

De asemenea, la fel de greu le este si copiilor din orfelinate care au frati si surori pentru ca putine familii accepta sa adopte mai multi copii odata.

Potrivit datelor statistice, in centrele de plasament din Chisinau exista 1415 copii, dintre care 103 sunt cu statut adoptabil. Anul trecut au fost infiati 40 de copii.

Potrivit legii, fiecare familie care adopta un copil primeste pentru intretinerea lui 600 de lei lunar. Aceeasi suma o primeste si familia care infiaza un copil cu grad de invaliditate.

Din 2010, ziua de 15 mai a devenit in Moldova Ziua Familiei.

Scrie un comentariu

Căutare în site
Ajută un copil!
Ajuta un copil
Arhiva articolelor