Direcția Municipală pentru Protecția Drepturilor Copilului vine cu informații adăugătoare referitor la situația copilului depistat fără supraveghere părintească în stradă

Foto-simbol: google.com

La data de 22.01.2018, specialiștii Direcției pentru protecția drepturilor copilului sectorul Rîșcani (DPDC sect. Rîșcani) s-au autosesizat și s-au deplasat la domiciliu familiei pentru a evalua situația la zi. La momentul vizitei la domiciliu se afla tatăl copiilor și cei 5 copii ai săi. Menționăm că familia respectivă se află la evidența DPDC sect. Rîșcani ca familie numeroasă în care se educă și cresc 8 copii. Condițiile de trai sunt satisfăcătoare, întrucât apartamentul dispune de condițiile necesare.

Tatăl copiilor, precum și 2 copii care au împlinit vârsta majoratului sunt încadrați în câmpul muncii, ceilalți 2 copii își fac studiile în clasa I-a și a IV-a la un liceu din capitală, 3 copii sunt de vârstă preșcolară și frecventează grădinița, iar la moment soția se afla la maternitate, deoarece recent a născut un copil de gen masculin.

În dimineața zilei de 22.01.18, din motiv că tatăl trebuia să supravegheze ceilalți copii de vârstă preșcolară, copilul menționat a fost însoțit la grădiniță de către sora mai mare, după care aceasta a plecat la serviciu. Astfel, se presupune că copilul nu a ajuns în grupă și s-a întors în stradă.

Totodată, specialiștii DPDC sect. Rîșcani au purtat discuții profilactice cu tatăl copiilor și l-au atenționat asupra îndeplinirii corespunzătoare a drepturilor părintești. În aceiași zi specialiștii DPDC sect. Rîșcani s-au deplasat și la sediul grădiniței pentru a discuta cu directoarea instituției și educatoarea grupei pe care o frecventa copilul. Acestea au relatat că la 22.01.18, copilul nominalizat nu a fost condus până în grupă și nu a fost dat în primire educatoarei de sora mai mare.

Situația familiei respective va fi monitorizată periodic de specialiștii DPDC sect. Rîșcani.

Scrie un comentariu

Căutare în site
Ajută un copil!
Ajuta un copil
Arhiva articolelor