Telefonul copilului
image_viewer
Sigur Online
Untitled-2
Internet sigur
internet-sigur.png
Servicii sociale
Untitled-1
Galerie video

galerie-video.png

Galerie foto

galerie-foto.jpg

DMPDC organizează vineri, 31 mai, 2013, sărbătoarea dedicată Zilei Internaţionale a Copilului, „Iată aşa-i copilăria”.

Evenimentul va avea loc la Grădina Zoologică, bd. Dacia 50/7, mun. Chişinău. La sărbătoare sunt invitaţi în jur de 800 de copii orfani, rămaşi fără îngrijire părintească, din serviciile de plasament şi care provin din familii social-vulnerabile.

Startul acţiunilor pentru copii va fi dat la ora 12.00 prin deschiderea oficială a sărbătorii, după care vor urma diverse manifestări, excursii şi distracţii pentru copiii prezenţi la sărbătoare. Conform programului va fi organizat un concert muzical cu participarea copiilor talentaţi din municipiu şi a artiştilor autohtoni precum: Doiniţa Gherman, Georgeta Voinovan, celebrul pantomim internaţional George Ciolpan şi alţii.

Copiii vor avea posibilitatea să se distreze mergând cu trenuţul,  participând la concursuri, savurând îngheţată şi dulciuri.

Ziua copilului a fost menţionată prima dată la Geneva la Conferinţa Mondială pentru Protejarea şi Bunăstarea Copiilor în august 1925, la care 54 de reprezentanţi din diferite ţări, au adoptat Declaraţia pentru Protecţia Copilului. După această conferinţă, multe guverne au introdus „Ziua copilului”.

Scrie un comentariu

Căutare în site
Ajută un copil!
Ajuta un copil

Arhiva articolelor