În așteptarea unei familii adoptive

Sunt mici şi lipsiţi de mângâiere maternă: doi copii, de doar doi şi trei anişori, au fost abandonaţi de femeia care i-a născut şi au ajuns la Centrul municipal de plasament şi reabilitare. Micuţii pot fi adoptaţi, aşa precum li se poate întâmpla să se regăsească într-o nouă familie altor aproape 150 de copii.

Iana are 3 ani şi este vedeta centrului de plasament. Copila cu părul blond şi ochii albaştri îi înduioşează pe toţi cei care o cunosc. E drăgăstoasă, sare în braţe cu bucurie, cântă, ştie să danseze, suficient pentru a-şi putea bucura părinţii atunci când vor veni s-o ia acasă. Doar că aşteptarea e zădarnică, întrucât tatăl ei se află în închisoare, iar mama alcoolică nu a vizitat-o niciodată de când a fost adusă la centrul de plasament.

Copila are nevoie de iubirea maternă. Îi spune „mamă” până şi educatoarei sale.

Potrivit Direcţiei municipale pentru protecţia copilului, în prezent sunt 142 de micuţi cu statut adoptabil, dintre care 16 sunt încredinţaţi deja unor familii care au declanşat procedurile de înfiere. Adopţia este o acţiune extrem de anevoioasă, iar îngrijorarea autorităţilor constă în faptul că micuţii care depăşesc vârsta de 5-7 ani, cu greu mai sunt acceptaţi de către cupluri, care, de obicei, solicită spre adopţie copii de până la 3 ani.

În primul semestru al acestui an au fost adoptați 23 de copii. Totodată, autorităţile spun că, în ultimii doi ani, a scăzut semnificativ numărul abandonurilor la naştere.

Sursa: www.jurnaltv.md

Scrie un comentariu

Căutare în site
Ajută un copil!
Ajuta un copil
Arhiva articolelor