Telefonul copilului
image_viewer
Sigur Online
Untitled-2
Internet sigur
internet-sigur.png
Servicii sociale
Untitled-1
Galerie video

galerie-video.png

Galerie foto

galerie-foto.jpg

Instruire privind protecția datelor cu caracter personal

Astăzi, 13 iulie 2018, în incinta Direcției Municipale pentru Protecția Drepturilor Copilului s-a desfășurat instruirea privind protecția datelor cu caracter personal. La instruire au participat funcționarii publici și managerii de servicii din subordinea DMPDC. Instruirea a inițiat cu cuvântul de salut al șefului interimar al Direcției, doamna Lucia Caciuc, ulterior, formatorii Centrului Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal, domnul Petru Istrati, controlor de stat din cadrul Direcției conformitate al Direcției generale supraveghere și conformitate al CNPDCP, doamna Olimpia Rotari, controlor de stat din cadrul Direcției juridice al CNPDCP și domnul Vitalie Pogribnoi, controlor de stat din cadrul Direcției conformitate al Direcției generale supraveghere și conformitate al CNPDCP, au prezentat diverse informații utile pentru participanții la instruire.

La activitate au fost puse în dezbatere următoarele subiecte: ce sunt date cu caracter personal (numele, prenumele, numărul unic de identificare, adresa, numărul de telefon, semnătura, imaginea, amprenta digitală, ș. a.), cadrul legal care reglementează acest domeniu (Constituția RM, art. 28; Legea nr. 133 privind protecția datelor cu caracter personal; Legea nr. 982 privind accesul la informație, ș. a). Totodată, formatorii au menționat și despre necesitatea cunoașterii Regulamentului general european privind protecția datelor cu caracter personal, care reprezintă un act normativ european important, cu impact deosebit în materie de protecție a datelor cu caracter personal. Prin urmare, participanții au fost familiarizați și cu drepturile subiectului datelor cu caracter personal, măsurile de securitate, cum se prelucrează categoriile speciale de date, dar și consimțământul privind accesul la datele cu caracter personal.

La final, doamna Rotari le-a sugerat specialiștilor să se informeze din Ordinul Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei (actualmente Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale) nr. 163 din 20 octombrie 2014 privind modul de comunicare a informațiilor ce se referă la copii de către personalul din sistemul de asistență socială cu competențe în domeniul protecției copilului și autoritățile tutelare locale.

 

 

Scrie un comentariu

Căutare în site
Ajută un copil!
Ajuta un copil
Arhiva articolelor