Întâlnire cu copiii rămaşi fără ocrotire părintească, absolvenţi ai ciclului de învăţământ liceal– promoţia 2016

098La data de 27 mai 2016, în incinta Primăriei municipiului Chişinău, Direcţia municipală pentru protecţia drepturilor copilului a organizat tradiţionala întâlnire cu copiii rămaşi fără ocrotire părintească, absolvenţi ai ciclului de învăţământ liceal– promoţia 2016.

Doamna Rodica Terehovschi, şefa Direcţiei Municipale pentru Protecţia Drepturilor Copilului a adresat un mesaj de felicitare celor 8 absolvenţi, dorindu-le succese şi realizări frumoase.

La eveniment au fost invitaţi: Nistor Grozavu, viceprimar Primăria mun. Chişinău; Anastasia Gruzin, consultant principal Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei; Elena Lisnic, consultant superior Ministerul Educaţiei; Liliana Salcuţan, lector Universitatea de Stat a Republicii Moldova; Liuba Mardari, vicedirector Colegiul de Transporturi; Ala Caciuc, sef secţie a Centrului de informar a Agenţiei pentru ocuparea forţei de muncă şi Igor Ciobanu, director adjunct al Fondului municipal de susţinere socială a populaţiei.În discuţie au fost dezbătute aspecte privind incluziunea socială a tinerilor rămaşi fără ocrotire părintească, posibilităţi de continuare a studiilor,  precum şi de încadrare în câmpul muncii.

Prin desfăşurarea acestui eveniment se doreşte de a crea o colaborare informaţională pe toată verticala administraţiei publice, nivel central şi local, în asigurarea condiţiilor favorabile pentru însuşirea de către absolvenţii cu statut de copil rămas fără ocrotire părintească a unei profesii / meserii, care ulterior va facilita încadrarea socială şi profesională a acestora.

Actualmente în evidenţa autorităţii tutelare teritoriale din mun. Chişinău sunt 1483 de copii rămaşi fără îngrijire părintească, dintre care 8 absolvesc anul acesta clasa a XII-a şi 47 – clasa a IX-a.

 

Scrie un comentariu

Căutare în site
Ajută un copil!
Ajuta un copil
Arhiva articolelor