Lansarea campaniei de informare și sensibilizare în scopul prevenirii și combaterii neglijării copiilor

Astăzi, 21 decembrie 2018, Direcția municipală pentru protecția drepturilor copilului a lansat printr-o conferință de presă o campanie de informare și sensibilizare în scopul prevenirii și combaterii neglijării copiilor cu mesajul „Sunt important, nu mă ignora!”.

Conferința de presă a fost deschisă de șeful interimar al Direcției, Lucia Caciuc, care a menționat despre motivele ce au dus la demararea campaniei, care este scopul, obiectivele și mesajul campaniei. Totodată, doamna Caciuc a subliniat importanța susținerii de către  Primăria mun. Chișinău și parteneriatul cu reprezentanții Inspectoratului de Poliție, Direcției Generale Cultură, Educație, Tineret și Sport în desfășurarea acțiunilor planificate în campanie.

Campania „Sunt important, nu mă ignora!” se va desfășura la nivel municipal și are drept scop informarea și sensibilizarea societății, dar mai ales a reprezentanților legali ai copiilor și actorilor sociali implicați în oferirea asistenței, grijii, afecțiunii în vederea excluderii neglijării copiilor. Totodată, prin mesajele transmise Direcția municipală pentru protecția drepturilor copilului dorește să atragă atenția și asupra efectelor negative pe care le are acest fenomen, iar în cazul sesizării acestui abuz să se anunțe persoanele responsabile cu atribuții în protecția copilului. Prin această campanie, DMPDC își propune următoarele:

  1. Informarea opiniei publice asupra fenomenului neglijării și efectele acesteia asupra dezvoltării psiho-emoțională a copilului;
  2. Prevenirea și combaterea neglijării copiilor în mediul familial și social;
  3. Conștientizarea reprezentanților legali și actorilor implicați în oferirea asistenței, afecțiunii și grijii copiilor că anume ei sunt responsabili de viața și sănătatea copiilor, satisfacerea nevoilor și nu invers;
  4. Încurajarea atragerii atenției asupra copilului, oferirea afecțiunii, demonstrarea dragostei, sporirea interesului adulților de a se implica în viața copilului, de a-i înțelege necesitățile și de a-i soluționa frământările;
  5. Creșterea spiritului întreprinzător a adulților și luarea de atitudine în cazul depistării copiilor neglijați prin sesizarea persoanelor responsabile.

În rezultat DMPDC își propune ca societatea să conștientizeze despre efectele negative pe care le are neglijența față de copil, diminuarea numărului de copii neglijați, schimbarea mentalității reprezentanților legali ai copiilor și actorilor sociali implicați în oferirea asistenței, grijii, afecțiunii în vederea excluderii neglijării copiilor.

Scrie un comentariu

Căutare în site
Ajută un copil!
Ajuta un copil
Arhiva articolelor