Masă rotundă: „Apartament social – un nou serviciu în municipiul Chişinău”

Miercuri, 5 decembrie 2012, Direcţia municipală pentru protecţia drepturilor copilului în comun cu Organizaţia Internaţională pentru Migraţie a organizat o masă rotundă cu genericul: „Apartament social – un nou serviciu în municipiul Chişinău”.  Scopul activităţii este de a promova dezvoltarea şi diversificarea serviciilor sociale destinate copiilor şi tinerilor aflaţi în perioada postinstituţională.

La eveniment s-au întrunit reprezentanţii autorităţii centrale pentru protecţia copilului, autorităţii tutelare teritoriale şi societăţii civile, care au pus în discuţie avantajele, dezavantajele, precum şi beneficiile apartamentelor sociale pentru tinerii aflaţi în perioada postinstituţională.

Dna Natalia Moisevici, coordonator OIM a făcut o prezentare generală a noului serviciu – apartament social pentru copii şi tineri, după care reprezentantul OIM dna Poensî Gudrun a împărtăşit din experienţa Austriei în implementarea serviciului social respectiv.

Activitatea a urmat cu o prezentare din partea managerului Centrului pentru Reabilitare a Adolescenţilor din Chişinău, dl Alexandru Danilenco, care s-a referit la aspectele practice din experienţa funcţionării apartamentelor sociale destinate copiilor şi tinerilor. În cadrul acestei comunicări a intervenit şi o fostă beneficiară a apartamentului social, care şi-a expus opinia vizavi de acest serviciu, venind cu exemple concrete din propria experienţă.

Dna Aliona Stepan de la Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului s-a implicat în discuţii cu o comunicare despre susţinerea absolvenţilor instituţiilor rezidenţiale în continuarea studiilor profesionale.

În cadrul acestor discuţii a venit cu sugestii şi idei dna Alina Magdaliuc, director, A.O. „Speranţa şi caritate”, împărtăşind din experienţa Casei de tranzit „Casa Harului” .

Concluzia comunicată de către dna Svetlana Chifa, şefa Direcţiei municipale pentru protecţia drepturilor copilului este că apartamentele sociale sunt necesare pentru copiii şi tinerii din Municipiul Chişinău aflaţi în perioada postinstituţională, fiind binevenită preluarea experienţei altor ţări în implementarea unor servicii sociale de tipul acesta, ţinând cont însă de problemele şi particularităţile caracteristice ţării noastre.

Scrie un comentariu

Căutare în site
Ajută un copil!
Ajuta un copil
Arhiva articolelor