Masă rotundă cu genericul ,,Diferiți, dar egali în drepturi”

Activitățile privind Ziua Internațională de conștientizare a autismului a continuat printr-o discuție de suflet în cadrul Primăriei municipiului Chișinău, la care au participat primarul general interimar al mun. Chișinău, Ruslan Codreanu, avocatul poporului pentru drepturile copilului, Maia Bănărescu, șeful interimar al Direcției, Lucia Caciuc, președintele CECSEF, Luc Francois, reprezentanții Direcției generale, educație, tineret și sport. 
Factorii de decizie au discutat într-o atmosferă caldă cu părinții și copiii, menționând despre necesitatea desfășurării campaniilor de sensibilizare, inclusiv în școli pentru a le comunica elevilor, părinților acestora, cadrelor didactice că acești copii există, ei au nevoie de susținere, încurajare și acces la studii de calitate la fel ca toți copiii.

Prin urmare, factorii de decizie au comunicat părinților că urmează să fie deschis un Centru pentru copii cu autism, unde copiii vor avea posibilitatea să beneficieze de servicii calitative, asistența necesară, precum și diverse terapii.

La finele activității, copiii au primit cadouri de la Clubul Rotary Chișinău.

Menționăm că în evidența Direcției municipale pentru protecția drepturilor copiilor sunt peste 150 de copii diagnosticați cu autism. Aceștia pot frecventa centrele de zi specializate din cadrul DMPDC, precum Centrul de recuperare activă şi reintegrare socială a copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi fizice, Centrul de zi de resocializare şi dezvoltare a copiilor cu nevoi speciale „Atenţie”, Centrul de zi şi activităţi pentru persoane cu dizabilităţi de intelect „Start”, ș. a.

Scrie un comentariu

Căutare în site
Ajută un copil!
Ajuta un copil
Arhiva articolelor