Telefonul copilului
image_viewer
Sigur Online
Untitled-2
Internet sigur
internet-sigur.png
Servicii sociale
Untitled-1
Galerie video

galerie-video.png

Galerie foto

galerie-foto.jpg

O CAMPANIE DE RECRUTARE A ASISTENŢILOR PARENTALI SE DESFĂŞOARĂ ÎN CHIŞINĂU

poster SUNT SINGUR_Campanie APP Chisinau

Fiecare copil are nevoie de o familie!
Anume acesta este motoul Campaniei de recrutare a asistenților parentali profesioniști, lansată în luna iulie a anului current de către CCF Moldova în parteneriat cu Direcția municipală pentru protecția drepturilor copilului.
Ideea acestei campanii este de a promova cât mai larg un serviciu extrem de necesar pentru municipiul Chişinău şi întreaga ţară – un serviciu care anual salvează mulţi copiii abandonaţi care riscă să ajungă în internate sau în stradă sau care astăzi stau în orfelinate şi visează la o familie.
Campania presupune mobilizarea activă a administrației publice locale din cele 18 comune ale municipiului Chișinău, instituțiile de stat și cele private, actorii comunitari şi asistenții parentali profesioniști care deja activează în cadrul serviciului de asistență parentală şi care sunt principalii transmiţători ai practicilor positive către publicul larg. Posterele care încurajează locuitorii capitalei să devină asistenţi parentali profesionişti au fost plasate în troleibuse, în locuri publice, în cadrul Direcțiilor sectoriale de protecţie a copilului, primării, biserici, puncte medicale, magazine, școli, grădinițe etc.

 Ne propunem să recrutăm cît mai mulți solicitanți pentru această profesie nobilă – de a fi în rol de părinte. Din ei, dorim să putem selecta pe cei mai potriviți asistenți parentali pentru copiii care astăzi au nevoie de grijă şi dragoste familială.
Apelăm către fiecare pentru ajutor. Transmite informația despre acest serviciu altora și încurajează-i să ne contacteze. Fiecare poate contribui în felul său și poate aduce fericirea în viața multor copii ce au nevoie de o familie.
Notă: Reamintim că Asistentul parental profesionist este persoana care prestează acest serviciu la propriul său domiciliu, oferind copiilor îngrijirea şi afecţiunea de care au nevoie. Munca sa este una netradiţională, cu un orar de 24 din 24 ore, fără zile de odihnă sau concediu, însă care aduce satisfacție, pentru că schimbă destine şi sorţi ale multor copii.
În municipiul Chișinău, Serviciul de asistență parentală profesionistă activează de 15 ani. Astăzi un număr de 39 asistenți parentali profesioniști au în îngrijire copii. Unii dintre asistenții parentali au o experienţă avansată, prin ei trecând deja al 9-lea copil.

Contacte:
Linia fierbinte, CCF Moldova: 067700776
Serv. de asistență parentală profesionistă din cadrul Direcției municipale pentru protecția drepturilor copilului: 022 2789 60
Pentru mai multe informaţii:
Pagina web CCF/HHC Moldova: www.ccfmoldova.org
Pagina Facebook: https://www.facebook.com/pages/CCF-Moldova-Copil-Comunitate-Familie
Lina Botnaru, coordinator comunicare, CCF/HHC Moldova
e-mail: linabotnaru@gmail.com, tel: (+373)60637070

Scrie un comentariu

Căutare în site
Ajută un copil!
Ajuta un copil
Arhiva articolelor