Schimb de experienţă între Moldova, Italia şi Ucraina în domeniul protecţiei copilului

IMG_0272

În perioada 24 – 28 iunie 2014 o delegaţie compusă din doi specialişti ai Direcţiei municipale pentru protecţia drepturilor copilului din mun. Chişinău s-a deplasat la Bologna, Italia, pentru a efectua o vizită de studiu şi a participa la seminarul organizat în cadrul proiectului „Incluziunea minorilor din Moldova şi Ucraina”, implementat în mun. Chişinău cu suportul financiar al Regiunii Emilia-Romagna.

Conform programului, specialiştii noştri s-au întâlnit cu reprezentanţii autorităţilor regionale, organizaţiilor neguvernamentale şi asociaţiilor care activează în domeniul protecţiei copilului, precum şi a mediului academic – Universităţii din Bologna. Delegaţii au vizitat multiple servicii de zi şi de plasament destinate copilului şi familiei, au participat la discuţii în cadrul seminarului, s-au implicat în dezbateri la masa rotundă cu partenerii proiectului.

Vizita a fost una constructivă, a contribuit la consolidarea capacităţilor profesionale ai angajaţilor din sistemul de protecţie a copilului prin schimbul de experienţă continuă realizat între partenerii proiectului.

Scrie un comentariu

Căutare în site
Ajută un copil!
Ajuta un copil
Arhiva articolelor