Seminar de instruire în domeniul egalităţii şi nediscriminării

DSCN5182

În contextul aplicării Legii nr. 121 din 25.05.2012 cu privire la asigurarea egalităţii în Republica Moldova, tematica egalităţii şi nediscriminării a devenit actuală nu doar pentru profesiunea juridică, ci şi pentru societate în general.
Astfel, la data de 09.09.2015 şi 11.09.2015, la Direcţia Municipală pentru Protecţia Drepturilor Copilului cu suportul Centrului de Resurse Juridice din Moldova au fost organizate două seminare de instruire în domeniul egalităţii şi nediscriminării destinate specialiştilor care activează în sistemul de protecţie a copilului. Programul de instruire a avut drept scop familiarizarea participanţilor cu noţiunile de bază în ceea ce priveşte egalitatea şi nediscriminarea, identificarea rolului asistenţilor sociali în combaterea discriminării şi asigurarea egalităţii şi a modalităţilor de reacţionare în cazurile de discriminare. Formatorii Sorina Macrinici şi Nadejda Hripţievschi, jurişti de la Centrul de Resurse Juridice din Moldova şi Liliana Balan, şef al Serviciului Monitorizare, Sinteză şi Strategii al DMPDC, în cadrul acestor seminare, au explicat noţiunile juridice esenţiale într-un limbaj accesibil, adecvat, cu identificarea aspectelor cheie în care rolul asistentului social este esenţial în combaterea discriminării şi asigurarea egalităţii cetăţenilor.
De cursul respectiv au beneficiat circa 40 de angajaţi ai Direcţiei Municipale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Direcţiilor pentru Protecţia Drepturilor Copilului de sector.

Scrie un comentariu

Căutare în site
Ajută un copil!
Ajuta un copil
Arhiva articolelor