Telefonul copilului
image_viewer
Sigur Online
Untitled-2
Internet sigur
internet-sigur.png
Servicii sociale
Untitled-1
Galerie video

galerie-video.png

Galerie foto

galerie-foto.jpg

Seminar de instruire pentru noii angajaţi ai sistemului de protecţie a drepturilor copilului din municipiul Chişinău

DSCN1688

La data de 31.11.2014, Direcţia Municipală Pentru Protecţia Drepturilor Copilului a organizat Seminarul de instruire cu genericul ,,Calitatea serviciilor prestate în cadrul sistemului de protecţie a drepturilor copilului – ţintă mişcătoare, importanţa căreia creşte continuu”, avînd drept scop dezvoltarea competenţelor profesionale ale pedagogilor organizatori şi asistenţilor sociali angajaţi anul curent în domeniul protecţiei drepturilor copilului.

Menţionăm că în cadrul seminarului au fost tratate mai multe subiecte interesante şi utile pentru tinerii specialişti, precum istoricul creării Direcţiei şi dezvoltării tuturor serviciilor existente în sistemul de protecţie a copilului, informaţie oferită de către Svetlana Chifa, şef DMPDC, formele de protecţie a copilului aflat în dificultate, prezentate de către Liliana Balan, şefa Secţiei reintegrare familială şi adopţie, DMPDC, activitatea specialistului angajat în domeniul protecţiei drepturilor copilului prin prisma legislaţiei în vigoare, subiect abordat de către Mariana Roşca, şefa Serviciului Juridic, DMPDC şi prezentarea specialistului principal în domeniul socio-educativ, DMPDC, Felicia Cireş cu privire la activitatea Centrelor comunitare pentru copii şi tineri, fiind una plină de încurajare şi sfaturi utile pentru noii specialişti.

Seminarul organizat a fost unul constructiv, ce a contribuit la consolidarea capacităţilor profesionale ale noilor angajaţi din sistemul de protecţie a copilului.

2 Responses to “Seminar de instruire pentru noii angajaţi ai sistemului de protecţie a drepturilor copilului din municipiul Chişinău”

 • Ana Oara says:

  Care este procedura de adoptie a unui copil?
  Eu traiesc in Cary, NC, SUA.

  Multumesc.
  Ana O.

  PS Care sunt costurile si cit dureaza procedura?

  • Televca Ina says:

   Direcţia Municipală pentru Protecţia Drepturilor Copilului vă informează că:
   În Republica Moldova cadrul legal care reglementează procedura de adopţie este Legea nr.99 din 28.05.2010 privind regimul juridic al adopţiei, pe care o puteţi găsi pe pagina oficială a Ministerului Muncii Protecţiei Sociale şi a Familiei.
   Avînd în vedere că situaţia Dumneavoastră se încadrează în procedura adopţiei internaţionale pentru informaţii suplimentare recomandăm să Vă adresaţi Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi a Familiei, situat în mun.Chişinău, str. V.Alecsandri 1; web http://www.mmpsf.gov.md sau tel. 022-26-93-40

Scrie un comentariu

Căutare în site
Ajută un copil!
Ajuta un copil
Arhiva articolelor